Geschiedenis & Tweedehands

Een geschiedenis om trots op te zijn, die mag natuurlijk niet ontbreken op deze website. Op zoek naar een tweedehands instrument maar onzeker over de kwaliteit? Lees hieronder meer over ons aanbod in tweedehands instrumenten.


Geschiedenis

Op 31 maart 1983 werden de deuren geopend van Muziekcentrum Middelburg. Wij zijn toen begonnen met een selectie orgels en piano’s. Het jaar erop volgend kregen we er een aanbod van blaasinstrumenten bij en zijn wij de muziekschool gestart die overigens nog steeds bestaat. Door de toename van instrumenten maar zeker ook van klanten werd de toenmalige winkel te klein en verhuisden we naar onze huidige locatie: de Lange Delft 80 in Middelburg.

Advertentie 1983Tijden veranderen en door de grote vraag hebben wij in 1994 de gitaarafdeling verder uitgebreid. In de jaren daarna hebben we niet stilgezeten en hebben we meerdere malen onze winkel aangepast om ons aanbod overzichtelijk te kunnen presenteren. Dit gaf ons de mogelijkheid om een uitgebreide afdeling van klassieke pianomuziek op te zetten en konden de versterkers en effecten een aparte plaats in de winkel krijgen. Ook werd onze Yamaha collectie uitgebreid en tot slot heeft onze winkel in 2007 een gedaantewisseling ondergaan: piano’s en gitaren achterin om zodoende onze klanten in alle rust te kunnen laten kennismaken met de kwaliteitsinstrumenten die wij te bieden hebben.

Muziekcentrum Middelburg heeft in de afgelopen jaren veel aangepast en uitgebreid. Veel vernieuwd maar er is één ding hetzelfde gebleven: onze gastvrijheid. Of u er nu aan toe bent een nieuw instrument aan te schaffen, of u wil zich alleen nog oriënteren. Wij helpen u graag verder. Tot ziens in onze winkel!


Tweedehands instrumenten

Bij het aanschaffen van een muziekinstrumentinstrument overwegen sommigen mensen een aankoop van een gebruikt exemplaar. De prijs daarvan ligt uiteraard vaak lager dan de prijs van een nieuwe. Bij Muziekcentrum Middelburg bieden wij ook occasion instrumenten aan, zoals bijvoorbeeld piano’s.

Dat een piano tweedehands is hoeft niet te zeggen dat de kwaliteit hiervan minder is. Wanneer wij een piano inruilen willen wij het instrument eerst bezichtigen om er zeker van te zijn dat de kwaliteit van het instrument in orde is. Vervolgens gaat onze pianotechnicus met hiermee aan de slag om naast het stemmen ook het mechaniek af te stellen, de hamerkoppen te controleren en waar nodig bij te werken en alle aspecten van het instrument weer in orde te maken. Van boven tot onder wordt de piano dus volledig nagekeken.

Wij reviseren ook piano's

Op eenzelfde manier geld dit voor gitaren, keyboards, blaasinstrumenten en andere artikelen. Alles wat bij ons als gebruikt te koop aangeboden wordt is door ervaren vakmensen nagekeken en in orde gemaakt. Zo bieden wij de meeste occasions zelfs aan met garantie. U bent dan ook bij de koop van een gebruikt muziekinstrument verzekerd van goede kwaliteit.

Een particuliere aankoop via het internet wordt ook vaak door mensen overwogen, omdat een instrument soms erg goedkoop lijkt te zijn. Let hierbij echter goed op, wanneer u hiermee minder bekend bent kan er soms van alles mis mee zijn. Daarnaast komen er bijvoorbeeld voor het vervoer en het afstellen van een piano vaak nog onvoorziene kosten bij die de aanschafprijs kunnen overstijgen. Deze kosten zijn bij ons bij de prijs inbegrepen.

Als u nog vragen heeft over het aankopen van een gebruikt muziekinstrument of u bent benieuwd naar de mogelijkheid om uw eigen instrument in te ruilen, neem dan gerust contact met ons op. Of loop eens binnen in onze winkel.