Latest Blog Posts

Online bestellen bij MCMiddelburg!

Vanaf heden is het mogelijk om online te bestellen bij Muziekcentrum Middelburg. Wij streven altijd naar een persoonlijke benadering, maar in tijden van thuis-quarantaine is dit helaas niet altijd mogelijk. Daarom vanaf nu bij ons ook de mogelijkheid om te bestellen via de webshop zodat alles contactloos verloopt. Dat neemt niet weg dat je natuurlijk altijd kan bellen voor het beste advies. Graag zelfs!

Bij een online bestelling van minimaal € 100,00 betaal je geen verzendkosten. Je kan er ook voor kiezen om je spullen bij ons in de winkel af te halen. Producten met een waarde boven € 750,00 kunnen niet in de webshop worden besteld. Die hebben in onze ogen een persoonlijke afhandeling nodig zodat je er optimaal van kan genieten. Wil je deze spullen toch liever (contactloos) bestellen, neem dan even contact met ons op.

We zien je graag online én in de winkel!

Belangrijk nieuws!

Beste muziekliefhebbers,

Wij zijn geopend op onze vaste openingstijden. Mocht hier verandering in komen dan laten wij dat z.s.m. weten.

Onze medewerkers houden rekening met de hygiëne en zijn ons bewust van onze eigen gezondheid en die van onze klanten.

Uiteraard zijn de regels die de overheid stelt ook bij ons van toepassing.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerp…/coronavirus-covid-19
Voor het uitproberen van instrumenten gelden daarom dan ook aangepaste regels.

Uiteraard doen wij er alles aan om jullie te helpen en de service te verlenen die jullie van ons kunnen en mogen verwachten. Ook is het mogelijk dat wij jullie bestellingen persoonlijk bezorgen of opsturen of om uw bestellingen bij ons aan de achterzijde van de winkel af te halen.

Bel voor meer informatie hierover op 0118-635252 of mail ons info@mcmiddelburg.nl.

Laten wij allemaal ons steentje bijdragen op de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Altijd al gitaar willen leren spelen?

Op zaterdag 25 januari komt gitaarpedagoge Anke van Noppen langs om je alles te vertellen over de gitaar. Ze geeft proeflessen en een workshop. Ook hebben we deze dag leuke aanbiedingen op gitaargebied.

Natuurlijk bij Muziekcentrum Middelburg

Tot dan!

Zaterdag 23 november Open dag pianoles + concert Jos Houtzager

Die dekselse pianoleraar Jos gaat zaterdag 23 november een open dag houden bij Muziekcentrum Middelburg. Hij geeft uitleg over zijn pianolessen, je mag zelf wat spelen, je kan vragen stellen. En als klap op de vuurpijl een concert van onze Jossie en een muzikale piano rondleiding.

De workshop begint om 14.00 uur en de toegang is gratis.

Zaterdag 26 oktober Open Dag Gitaarles + Workshop

Op zaterdag 26 oktober zal in samenwerking met Anke Van Noppen een open dag worden georganiseerd voor gitaar les. Vanaf 14.00 geeft zij workshops en proeflessen. Ook zal Sandra Dohmen-Jacobs van San music aanwezig zijn met schitterende Kremona gitaren. Je kunt dan diverse modellen zelf proberen. Ook maak je kans op een Kremona klassieke gitaar t.w.v. 229,- euro

Begin je GITAARCARRIÈRE met een Juan Salvador gitaar

Deze vernieuwde Juan Salvador gitaren worden volledig handgebouwd in het atelier van Kremona Guitars, een van de toonaangevende bouwers in Europa; Europese handbouw voor een super budget
Binnen de Juan Salvador lijn kennen we nog meer verschillende modellen. De gitaar kenmerkt zich door zijn massief sparren of cedar bovenblad. Meer weten? Kom langs in onze winkel

Stadsfeesten Middelburg podium Muziekcentrum Middelburg

stadfeesten

Op zaterdag 8 juni zullen wij in samenwerking met de Stadsfeesten Middelburg een buitenpodium voor onze winkel hebben waar diverse artiesten zullen optreden.

12.00 13.00 King for a day
13.15 14.15 Cosmic Channel
14.30 15.30 Dave Willeboordse
15.45 16.45 Peetman

Yamaha Gitaren & Marshall amps Blow Out Sale

Op Donderdag 30 mei a.s. Hemelvaart zullen wij onze restant Marshall versterkers, effecten, cabinetten en alle Yamaha gitaren met eenmalig 25 % korting aanbieden. Wij zijn dan geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Op deze prijzen kunnen we niet inruilen en geldt alleen op de voorraad in onze winkel. Dus sla je slag !

 

blowout

Martin Factory Tour

Muziekcentrum Middelburg visits Martin U.S.A.

20190509_0900221

In samenwerking met Martin en Algam Benelux waren wij uitgenodigd om de Martin fabriek in Nazareth Pennsylvania te bezoeken. Na een spectaculaire rondleiding in zowel de oude als nieuwe fabriek werd alles verteld wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een Martin gitaar.  Allereerst kregen we een rondleiding in de oude fabriek. Deze is in gebruik geweest tot 1969.

Enkele foto’s van de oude fabriek. Deze doet nu dienst als een plaats waar gitaarbouwers hun ervaringen kunnen delen en waar afgekeurde onderdelen liggen van diverse Martin instrumenten. Quite a lot vonden wij

20190509_084818120190509_085610120190509_0856031

Ook is in de oude fabriek nog heel veel te vinden van het legendarische merk. Zo zijn er diverse werkbanken en attributen bewaard gebleven uit de tijd waarbij ze daar nog werden gemaakt.

20190509_0920101 20190509_0947071 20190509_0921141

De fabriek staat momenteel iets verder weg gelegen dan de oude fabriek. Hier zie je toch wel een compleet ander beeld hoe de instrumenten nu worden gemaakt. Wat wel een heel erg leuk detail is, dat ze de buitenkant exact van het oude hebben na gemaakt. Er worden in deze fabriek diverse modellen gemaakt en ook is hier de Custom Shop onder gebracht. Alles is nog handwerk behalve het spuiten en het polijsten van de gitaar. Martin heeft een eigen machinefabriek en een houtdepot.

20190509_1056011 20190509_1038281 20190509_1056341 20190510_1129371

Kawai piano’s: digitaal, akoestisch en zelfs allebei!

Wie op zoek is naar een betaalbare piano is van harte welkom bij Muziekcentrum Middelburg. Hier vind je een ruime collectie digitale en akoestische Kawai piano’s. Een Japans topmerk dat al sinds 1927 de harten van vele muzikanten heeft veroverd.

kawai-cs11-1

Bij Muziekcentrum Middelburg hebben ze uitstekende ervaringen met de instrumenten van Kawai. Pieter Martin: “We voeren dit merk al geruime tijd, waardoor we ons er in hebben weten te specialiseren. Hoewel de piano’s van dit merk bijzonder aantrekkelijk geprijsd zijn – een digitale Kawai is er al vanaf 600 euro – is prijs eigenlijk helemaal niet relevant in verhouding tot kwaliteit. Want de kwaliteit is subliem. Zo is het geluid van de digitale piano’s vrijwel niet te onderscheiden van die van een akoestische piano. Maar, dat moet je natuurlijk zelf ervaren. Dat kan bij ons in de showroom.

kawai-ca58-1

 

Daar kun je iedere piano bespelen en de klanken zelf ervaren.” Ook de allernieuwste K500 Aures is bij Muziekcentrum Middelburg te bewonderen en bespelen. “Dit is wel de topper uit de collectie”, vertelt Pieter. De K500 is namelijk een akoestische en digitale piano inéén, wat natuurlijk een geweldig resultaat geeft: het beste uit twee werelden. Het bijzondere aan dit instrument is dat er geen luidsprekers in zitten maar hiervoor wordt de zangbodem gebruikt. En dankzij het digitale geluidssysteem kun je deze piano voluit bespelen zonder dat de buren er last van hebben. Je zet gewoon je hoofdtelefoon op.